Vripack International Yacht Design

Brengt continue innovatie en design samen in betere en efficientere ontwerpen.

Vripack is gevestigd in Sneek. Het bedrijf, opgericht in 1961, behoort internationaal tot de groten op het gebied van yacht design.

Vripack werkt volgens een holistische benadering. Deze is onderverdeeld in drie secties: design, naval architecture en engineering. Het economisch en praktisch belang van het feit dat deze drie secties onder een dak kunnen samenwerken is groot: vandaar het motto van Vripack: Better boats in less time.

Binnen het bedrijf bestaat een trendplatform onder de naam VriThink!. Dit legt contacten met vernieuwende denkers en ontwikkelaars binnen en buiten de eigen bedrijfstak. Het doel hiervan is kennisname van nieuwe materialen en technieken om zo de benodigde tijd voor het bouwproces van jachten met mogelijk een kwart te kunnen bekorten.

Vripack verzorgt niet alleen volledige ontwerpen. Deelontwerpen zijn ook mogelijk. Zo heeft het bedrijf bij voorbeeld van de nieuwe veerboot tussen Den Helder en Texel voor de TESO de binnen- en buitenzijde ontworpen.

Een van de nieuwe ontwerpen is de SUV onder de jachten: ”Rock”. Het combineert mannelijke stoerheid en vrouwelijke schoonheid binnen een jacht. Het is bedoeld voor de avontuurlijke eigenaar, die op een veilige en comfortabele wijze verder wil kijken dan de vertrouwde wateren dichtbij huis.