Royal Jongbloed

Biedt zingeving en inspiratie voor mensen over de hele wereld.

In 1862 begon Auke Jongbloed een winkel in ‘kantoor- en schrijfbehoeften’ in de Grote Kerkstraat in Leeuwarden. Daar startte hij later ook met een drukkerij van hoogwaardige bijbels. Vandaag de dag bestaat het bedrijf, dat gevestigd is in Heerenveen, uit twee onderdelen: de uitgeverij en het grafisch bedrijf.

De uitgeversgroep richt zich primair op de christelijke markt. Het uitgeven van bijbels is nog steeds een kernactiviteit van het bedrijf. Maar het totale aanbod is groot en heel divers. Educatief materiaal, bijbels, non-fictie boeken, romans, dagboeken, magazines, bijbelstudieseries, kalenders, kaarten en zelfs spellen. Ook op digitaal gebied zijn mooie stappen gezet met verschillende bijbelapps en digibordapplicaties. Ook kunnen klanten een individuele bijbel bestellen met een door henzelf ontworpen omslag.

Het grafisch bedrijf bekleedt een unieke positie in binnen- en buitenland, doordat het de fabricage van kwalitatief hoogwaardige dundrukproducten – op papier vanaf slechts 22 gram – volledig in eigen hand heeft.

De bijbels worden verstuurd naar de verste uithoeken van de wereld. Negentig procent van de producten die door het grafisch bedrijf worden gemaakt, is bestemd voor het buitenland.

Dwarsligger

Naast de bijbels die bij Royal Jongbloed van de band rollen, worden er ook Dwarsliggers gemaakt. De handzame boekjes die ook op heel dun papier worden gedrukt, zijn zeven keer zo klein als een gewoon boek en daarmee heel geschikt om mee te nemen op reis. Het product is gepatenteerd en wordt onder meer verkocht in Rusland, Turkije, Nederland, Engeland en in de Verenigde Staten.