Bezoek website

NDC mediagroep

Voorziet dagelijks 2,2 miljoen noorderlingen van nieuws en informatie.

NDC mediagroep (Noordelijke Dagblad Combinatie) bestaat sinds 2007 en voorziet miljoenen Noordelingen dagelijks van nieuws en informatie. Het bedrijf is uitgever van de grootste regionale kranten van noord Nederland: de Leeuwarder Courant, het Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad.

De drie kranten worden uitgegeven door de NDC maar hebben alle hun eigen redactie. Het Dagblad van het Noorden in Groningen, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad in Leeuwarden.

De Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden brengen een gezamenlijk katern uit met o.a. landelijk en buitenlands en algemeen nieuws, daarnaast hebben beide kranten dagelijks een eigen gedeelte met regionaal nieuws. Verslagen worden in het Nederlands geschreven, maar in de Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad zijn kolommen in de Friese taal opgenomen, evenals Friese citaten.

NDC wil op papier en digitaal zorgen voor kwalitatief goed en geverifieerd nieuws, zowel algemeen als uit de directe omgeving. Begrijpelijk voor hoger- en lager opgeleid publiek, foutloos gespeld en aantrekkelijk van opmaak. Niet alleen de lezers, maar ook adverteerders stellen hoge eisen: hun verkoopcijfers hangen mede af van goede advertenties.

Naast dagbladen geeft de NDC ook een groot aantal -gratis- weekbladen uit, die huis aan huis verspreid worden in de regio. De papieren krant kan niet meer zonder multimediale assistentie. Een digitaal abonnement behoort bij alle dagbladen tot de mogelijkheden. Daarnaast beheren de bladen een groot aantal websites.

De gezonde groei van NDC mediagroep zet zich voort dankzij de inzet van multimedia naast de aloude, maar nog steeds geliefde, papieren krant.

terug