h

Lindelaan 1, 8453 JD Oranjewoud / FRIESLAND

FB Oranjewoud participeert in NDC mediagroep

Participaties

FB Oranjewoud heeft ten doel de werkgelegenheid in Noord-Nederland te bevorderen door te participeren in bestaande of nieuwe ondernemingen die bijdragen aan dit doel. Via haar dochtermaatschappij FB Oranjewoud Participaties B.V. neemt zij deel in onderstaande bedrijven. Kees Akkerman is directeur van FB Oranjewoud Participaties B.V.

FB Oranjewoud kenmerkt zich door begrippen als ondernemerschap, betrouwbaarheid en duurzaamheid. FB Oranjewoud heeft korte besluitvormingslijnen en is daarom een besluitvaardige aandeelhouder gericht op continuïteit.

NDC mediagroep  Logo NDC mediagroep

De doelstelling van FB Oranjewoud is het ondersteunen van de noordelijke economie en cultuur. Instandhouding, versterking en uitbreiding van NDC mediagroep valt zowel onder de economische als onder de cultureel-maatschappelijke doelstelling.

Het bestuur van FB Oranjewoud Participaties is ervan overtuigd dat de producten van NDC mediagroep – met als hoofdmerken de drie dagbladen en de huis-aan-huisbladen – een zeer belangrijke rol spelen in het noordelijk maatschappelijk en cultureel leven.
FB Oranjewoud Participaties heeft het aandelenkapitaal verworven vanuit een langetermijnvisie, in de wetenschap dat de onderneming het zwaar heeft en reorganisaties noodzakelijk zijn. Verder zijn met het oog op de toekomst belangrijke investeringen noodzakelijk. Participatie biedt mogelijkheid voor beide.
FB Oranjewoud Participaties realiseert zich dat de mediawereld zich in een fase van heroriëntatie, herschikking en vernieuwing bevindt, waarin de onderneming een rol moet en kan gaan spelen – uiteraard binnen de grenzen van de mogelijkheden van zowel NDC mediagroep als de stichting zelf.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van NDC mediagroep.

FGD  

Op basis van een goed ondernemingsplan, kansen in de markt en het creëren van werkgelegenheid participeert FB Oranjewoud Participaties vanaf de start in oktober 2013 in het verzekeringsbedrijf FGD te Leeuwarden. FGD biedt een compleet pakket op het gebied van schadeverzekeringen. Haar primaire werkgebied is het midden- en kleinbedrijf in Noord Nederland.

FGD heeft een samenwerking met partnerkantoren. Dit zijn zelfstandige adviseurs die de verzekeringen van hun relaties bij FGD onderbrengen. Naast acceptatie van risico’s, polisopmaak en schadebehandeling, biedt FGD hen diensten aan zoals relatiebeheer, inkoop van verzekeringen en het verzorgen van de financiële stromen. Het gaat hier dus om een heel nauwe samenwerking. Dit komt met name tot uiting in de logo’s van de partnerkantoren, die allemaal geïnspireerd zijn op het logo van FGD. Bovendien hebben de adviseurs van de partnerkantoren hun werkplek bij FGD.

Daarnaast heeft FGD een samenwerkingsovereenkomst met zogenaamde intermediairkantoren. Voor deze intermediairkantoren is FGD één van de partijen waar ze verzekeringen voor hun relaties kunnen onderbrengen.

FGD heeft volmacht van een aantal gerenommeerde verzekeraars. Hiermee kan ze in eigen huis risico’s accepteren, polissen opmaken en schades afhandelen. Dit geeft slagkracht richting de met haar samenwerkende kantoren en daarmee ook richting de relaties van deze kantoren. Bovendien heeft FGD eigen verzekeringsproducten ontwikkeld met een goede kwaliteit-/prijsverhouding.

Voor meer informatie klikt u hier voor website van FGD.

Greenmove Technologies   

FB Oranjewoud Participaties participeert in Greenmove Technologies. De onderneming ontwikkelt toepassingen gebaseerd op de GREENSTEP® technologie, een enzymproductiesysteem dat zich richt op het optimaliseren van biomassa productie processen. Met dit belang is groeikapitaal gerealiseerd om het marktpotentieel van de GREENSTEP® technologie te benutten.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Greenmove Technologies.

Koninklijke Tichelaar                                              logo tichelaar.jpg

Koninklijke Tichelaar Makkum (1572)  is het oudste bedrijf in Nederland en wereldwijd  een begrip op keramisch gebied. Door de eeuwen heen heeft het een onschatbare bron aan kennis en kunde opgebouwd en de bewezen duurzame eigenschappen van het materiaal, de tijdloze schoonheid en de culturele meerwaarde van zijn producten zijn actueler dan ooit. Deze kwaliteiten hebben een grote aantrekkingskracht op hedendaagse architecten, kunstenaars en ontwerpers en samen met hen zoekt Tichelaar naar nieuwe toepassingsgebieden en mogelijkheden. Tichelaar ontwikkelt naast dit maatwerk een groeiende eigen collectie bouwkeramische producten op het gebied van gevelbekledingen en interieurtoepassingen. Daarnaast blijven wij het beroemde traditionele sieraardewerk en tegels op aanvraag  produceren en behoren een aantal ontwerpen uit de design collectie inmiddels tot de iconen van de Nederlandse vormgevingsgeschiedenis.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Koninklijke Tichelaar.

Royal Jongbloed logo jongbloed

Het bedrijf is gevestigd in Heerenveen en bestaat uit een Grafisch bedrijf (drukken en binden) en een Uitgeversgroep (verschillende uitgeeffondsen van bijbels, boeken en magazines en onderwijsmethoden voor het christelijk onderwijs).

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Royal Jongbloed.

Vripack

Vripack is gevestigd in Sneek en is één van werelds meest innovatieve full-service Jachtontwerp, Naval architecture en Engineering studio. Belangstelling voor Vripack is ontstaan door Vripack’s oneindige streven naar continue innovatie, haar sterke visie inzake ‘Betere Boten in minder tijd’ en haar jarenlange en nauwe samenwerking met de maritieme opleidingen in de regio.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Vripack.

Rentex Floron

Rentex Floron is één van de grootste zelfstandige wasserijbedrijven van Nederland. Het beheerde en gereinigde textiel draagt bij aan comfort en hygiëne voor patiënten en bewoners van onze opdrachtgevers. Klantgericht en efficiënt werken is voor Rentex Floron een vanzelfsprekendheid. De productielocatie met een modern machinepark bestaat uit een totale oppervlakte van 17.000 m² waarbij alle textielgroepen onder één dak worden verwerkt.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Rentex Floron.

Koninklijke Drukkerij De Vries Vouwkartonnage B.V.

De onderneming is gevestigd in Sneek en is producent van verpakkingen op basis van vouwkartonnage voor zowel de food als de non- food industrie. De onderneming is toonaangevend en een belangrijke speler binnen de verpakkingsbranche in Nederland.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Koninklijke Drukkerij De Vries Vouwkartonnage.

Landgoed Lauswolt 

Landgoed Lauswolt is een vijfsterren hotel gevestigd op een historisch landgoed in Beetsterzwaag. Het hotel telt 65 hotelkamers, 6 vergaderruimten, restaurant de Heeren van Harinxma (1 Michelin ster), Bistro Nijeholt en Wellness & Spa ‘The art of beauty’. Het hotel is gelegen direct aan de Golf & Countryclub. Vanwege haar ligging in de prachtige natuur bij Beetsterzwaag én vanwege haar hoge kwaliteit die aan gasten wordt geboden een bijzonder hotel en restaurant in Fryslân. De combinatie van sterrenhotel en sterrestaurant is uniek in Noord Nederland; dat willen we graag zo houden. Daar komt bij dat het hotel een aanjager is voor de lokale werkgelegenheid. Bovendien heeft Landgoed Lauswolt een bijzondere relatie met diverse onderwijsinstellingen in Fryslân. Hotel en restaurant zijn een kweekvijver voor talent en die samenwerking willen we in de toekomst zeker uitbreiden.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Landgoed Lauswolt.